Ne Zaman Emekli Olurum

Bağkur borç sorgulama gen.tr soru cevap bölümü..

Soru: 01.01.1966 doğ. 1985-1987 arasında 690 gün SSK'lı olarak çalıştım. 1987-1989 arasında 810 gün Libya'da çalıştım. 1990-1991 yıllarındaki 550 günlük askerliğimi borçlandım. 1993-1997 arasında bin 600 gün Bağ-Kur sigortalısı oldum. 05.01.1998'den beri de memur olarak görev yapmaktayım. Bu durumda ne zaman emekli olabilirim?

Cevap: SSK'lılığınız, askerlik borçlanmanız, Bağ-Kur süreniz üzerine yurtdışı çalışma sürenizi de borçlanırsanız 23.05.2002 tarihi itibariyle hizmet durumunuza göre E.S.'dan emeklilik bakımından 50 yaşına tabi olursunuz. Aralık 2012'de 25 yıllık hizmetinizi doldurduktan sonra 01.01.2016'da E.S.'dan emekli olabilirsiniz. Yurtdışı sürenizi borçlanmazsanız 52 yaşına tabi olarak 01.01.2018'de emekli olabilirsiniz.
Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Torba Yasası Bağkur

Bağkur borç sorgulama güncel haberler bölümü

Ali Tezel Torba Kanunu’nu tüm detaylarıyla yazdı. 250 bin işçi 80 TL az kazanacak

Torba Kanun’da prim ve vergi affından başka çok sayıda değişiklik de var. 2008’de yürürlüğe giren kanundaki hatalar telafi edilmeye başlanmış ama kötü değişiklikler de mevcut. Bunlardan biri de asgari ücretin 16 yaşından değil, 18 yaşından küçükler ve büyükler diye değiştirilmesi. Bu, 16 ve 17 yaşındaki yaklaşık 250 bin çalışanın daha çok prim ödeyeceği için maaşları düşecek demek
Bundan sonra yapılacak düzenlemeyle asgari ücret “16 yaşından küçükler ve büyükler” diye değil, “18 yaşından küçükler ve büyükler” diye değiştirilecektir. Tasarıdaki maddeyle getirilen değişiklikle halen 16 yaşından büyükler 760.5 lira brüt ve 544 lira net ücret, 16 yaşından küçükler ise 648 lira brüt ve 464 lira net ücret alırken, bundan sonra 18 yaşından büyüklere 544 net, küçüklere 464 lira verilecek. Yani, asgari ücret 16 değil 18 yaş altına göre belli edilecek. 16 ve 17 yaşında olanlar artık ayda 80 lira daha az ücret alacaklar. Yakında asgari ücreti 16 yaşından küçükler-büyükler değil de 18 yaşından küçükler-büyükler diye ayıracaklar. Bu gelişmeyle, 16 ve 17 yaşındaki gençlerin ücretleri ayda 80 lira azalacak. Asgari ücretle değişiklik daha gündeme gelmeden SGK şimdiden bunu uygulamaya başlamış. 16 ve 17 yaşındaki gençler şimdiden daha çok SGK primi ödeyecekler.

250 BİN ÇIRAĞIN DA MAAŞI DÜŞECEK
Torba Kanun ile ayrıca asgari ücrette yaş kademesi değiştirilince çırak statüsünde çalışan yaklaşık 250 bin işçinin de maaşı düşecek. Çırak olarak çalışanlar halen brüt asgari ücretin yüzde 30′unu, yani 229 lira alarak çalışıyorlar. Yeni kanunla çırakların maaşı 178 liraya düşürülüyor. Yani maaşları zaten düşük olan çırakların geliri 51 lira daha azalmış olacak. SSK’LI OLANIN TARIM SİGORTASI SONA ERECEK “Tarım Bağ-Kur’lu olanlar, SSK’lı işe girerlerse Tarım Bağ-Kur sona erer, SSK çalışması bitince otomatik Tarım Bağ-Kur başlatılır” denilerek reformun hataları düzeltiliyor.


30 GÜNDEN AZ ÇALIŞANLARA BORÇLANMA HAKKI
29’uncu maddeyle, ayda 30 günden az olarak işverenlerince SGK’ya bildirilen işçiler 30 günden eksik kalan sürelerini isterlerse isteğe bağlı kapsamında her ay veya sonradan borçlanma suretiyle ödeyebilecekler. Borçlanma süreleri de SSK’lı gibi değerlendirilecek; şu anda ödedikleri zaman Bağ-Kur’a sayılıyordu. Yerinde bir düzenleme, reformun hataları düzeltiliyor. Ayrıca, ayda 30 günden az olarak işverenlerince SGK’ya bildirilen işçiler, 30 günden eksik kalan sürelerini isterlerse isteğe bağlı kapsamında her ay ödemeleri halinde SSK’lı gibi değerlendirilecek; zira şu anda ödedikleri zaman Bağ-Kur’a sayılıyordu. Buna ilaveten, ayda 30 günden az SGK’ya bildirilenler, isterlerse İŞKUR’a işsizlik sigortası primini de her ay ödeyebilecekler.


Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Bağkurun Faydaları

Bağkur borç sorgulama gen.tr bağkurun faydaları yazısı

SGK ile kıyasladığınızda bazen Bağkur’dan olmanız size avantaj yaratabilir.

1- ASKERLİK BORÇLANMASI
SSK’da askerlik borçlanmasının, emeklilik yaşınızı aşağı çekmesi için askerliğin, sigorta girişinden daha önce olma şartı varken; Bağ-Kur’da böyle bir mecburiyet yok. Bağ-Kur’da askerliğini borçlanan bir kimse borçlandığı kadar erken emekli olur ve o kadar az prim öder.

2- 3.5 YIL PRİM ŞARTI
Bağ-Kur’da emekliliğine 1 ay kalan bir kişi bile SSK’dan emekli olmak isterse, 3.5 yıl = 1260 gün prim ödemeden SSK’lı sayılmıyor. Dolayısıyla emekliliğine 3.5 yıldan az kalan çalışanlarımız boşu boşuna SSK’dan emekli olmanın yollarını aramasınlar!
Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

4 b Bağkur Borç Sorgulama

Bağkur Borç Sorgulama işlemlerinizi yapmak için e-devlet sistemine giriş yaparak 4-b borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

2010 Kasım ayında uygulamaya geçen e-Devlet Şifresi ile SGK, BAĞKUR vs kurumların sorgulama işlemleri www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşiyor.

Bağkur Borç Sorgulama İşlemleri için adımları uygulayınız.

Bağkur Borç Sorgulama sayfasına erişmek için aşağıdaki resime tıklarak T.C Kimlik No ve e-Devlet ile giriş yapınız.


Bilgilendirme: Yukarıdaki bağlantıdan e-Devlet sitesine giriş yaptıkdan sonra "Sisteme Gir" bağlantısına tıklayınız. Daha sonra "e-Devlet Şifresi" bölününü tıkladıkdan sonra "T.C. Kimlik No" ve "e-Devlet Şifrenizi" yazarak bağkur borç sorgulama panelini görüntüleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Bağkur Borcu Sildirme

Bağkur borç sorgulama gen.tr soru cevap bölümüne yöneltilen soru.

Soru : 01.03.1965 doğumluyum. Bağ-Kur giriş tarihim 03.1984. Askerdeyken Bağ- Kur'lu oldum. 2001 yılına kadar primlerimi ödedim, daha sonra ödeyemedim. Kalan borcumu nasıl sildirebilirim. SSK'ya geçersem ne zaman emekli olurum?

Cevap : 2001 yılından sonra ödeyemediğiniz primler siz isteseniz de istemeseniz de silinecek. Çünkü 5510 sayılı Kanunun Geçici 17. Maddesine istinaden 30.04.2008 tarihi itibariyle 60 aydan fazla (5 yıldan fazla) prim borcu olan Bağ- Kur'luların prim borçları SGK tarafından yapılan çalışma ile silinmektedir. Ancak esnaf kayıtlarınız (vergi veya şirket ortaklığı) devam ediyorsa 01.05.2008 tarihinden itibaren tekrar size borç çıkartılıyor. Eğer sizin de 30.04.2008 tarihinde 60 aydan fazla prim borcunuz varsa silinecek ve kayıtlarınız devam ettiği için 01.05.2008 tarihinden itibaren borç tahakkuk ettirilecektir. Şunu da belirtmeliyim; silinecek sigortalılık süresini istediğiniz zaman ihya talebi verip 3 ay içinde ödeyerek tekrar geri alabilirsiniz. Emekliliğinize gelince Bağ- Kur'dan 9000 prim gün ve 48 yaş şartlarına tabisiniz. Prim gün sayınız dolmuş. (Silinen günlerle beraber). Yaşınız da 2013 yılında dolacak. Bu durumda hiç prim ödemeden de 01.03.2013 tarihinde emekli olabilirsiniz. Prim ödemek istemiyorsanız Bağ-Kur kapsamından çıkmanız gerekmektedir. SSK'dan emekli olabilmeniz için Bağ-Kur kapsamından çıkarak 3,5 yıl (1260 gün eder) SSK primi ödemeniz gerekmektedi
Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Bağkur Borç Sorgulama TC ile

Bağkur Borç Sorgulama işlemlerinizi yapmak için artık sadece TC Kimlik numaranız yeterli değil.

2010 Kasım ayında uygulamaya geçen e-Devlet Şifresi ile SGK, BAĞKUR vs kurumların sorgulama işlemleri www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşiyor.

Bağkur Borç Sorgulama İşlemleri için adımları uygulayınız.

Bağkur Borç Sorgulama sayfasına erişmek için aşağıdaki resime tıklarak T.C Kimlik No ve e-Devlet ile giriş yapınız.


Bilgilendirme: Yukarıdaki bağlantıdan e-Devlet sitesine giriş yaptıkdan sonra "Sisteme Gir" bağlantısına tıklayınız. Daha sonra "e-Devlet Şifresi" bölününü tıkladıkdan sonra "T.C. Kimlik No" ve "e-Devlet Şifrenizi" yazarak bağkur borç sorgulama panelini görüntüleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Tarım Bağ-Kur'luya 2.405 TL Borç

Bağkur borç sorgulama gen.tr soru cevap bölümü.

Soru: Sadettin Bey, tapusu annemin üzerine olan bahçe üzerinde çiftçilik yapmaktayız.

2007 yıllarında da ziraat odasına kaydolduk. Buraya kadar sorun yok. Ancak ocak ayında SGK'dan bir yazı geldi elimize. Yazıya göre ziraat odasına kayıtlı olduğumuz için yeni yasaya göre 01.10.2008 yılından itibaren annemi tarım sigortasından Bağ-Kur'a kaydı yapılmış ve 2.405,00 TL'lik (1 yıl 4 ay) bir borç tahakkuk ettirilmiş. Bunu ödemek zorunda mıyız? Bizi zorunlu olarak nasıl kayıt yaparlar? 2008 yılından bu yana gerek kurum tarafından gerekse ziraat odası tarafından bize bir bilgi verilmesi gerekmez miydi? Bize bilgi verilseydi belki de kaydımızı sildirmek isterdik. Bu ödemeye karşı ne yapmamız gerekir? Ne yapmamızı önerisiniz? Çetin Uluçay

Cevap: Değerli okurum, sorunuzda da belirttiğiniz gibi anneniz 2007 yılında Tarım Bağ-Kur kapsamına giren zirai faaliyete başlamış ve üstelik bunu ilgili ziraat odasına bildirmiş. Aslında anneniz, 2007 yılından itibaren SGK'ya tarımsal faaliyetten dolayı sigorta primi ödemeliydi. Eğer annenizin ürün satışı varsa primleri bu satışlardan kesilmeliydi veya muhtemelen prim kesintisi yapılmış da olabilir. Öte yandan 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 Sayılı Kanun, anneniz gibi ziraat odalarına kayıtlı olarak tarımsal faaliyette bulunanları zorunlu olarak sigorta kapsamına aldı. Dolayısıyla SGK tarafından size gönderilen borç tebliği yasaya uygun olup, söz konusu tarihten beri birikmiş prim borcunuzu ihtiva etmektedir. Ancak buna karşı sizin takip edebileceğiniz bir yol var. Eğer annenizin yıllık net zirai gelirinin ortalaması 729 TL'den daha az ise ve bunu belgeleyebilirseniz, bu borcu ödemekten kurtulabilirsiniz. Zira bu durumu belgelemeniz, zorunlu sigortalılık kapsamının dışına çıkmanız anlamına geliyor ve sigortalılık niteliği bulunmayan kişiden SGK'nın prim talep etmesi mümkün değildir. Fakat bu durumda yine de SGK, söz konusu belgeyi verdiğiniz tarihten önceki borçlarınızı ödemenizi isteyebilir. Böyle bir durumda da mahkemeye gitmeniz gerekecektir.
Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Bağkur Borç Sorgulama e-Devlet

Bağkur Borç Sorgulama


Eski sistem ile Bağkur Borç Sorgulama işlemlerinizi isim ve soyad bilgileri üzerinden yapılabilmekteydi. Şimdi ise T.C Kimlik bilgileriniz ve size özel şifre ile bağkur borç sorgulama işlemlemleri yapılabilmektedir.

2010 Kasım ayında uygulamaya geçen e-Devlet Şifresi ile SGK, BAĞKUR vs kurumların sorgulama işlemleri www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşiyor. Bağkur borç sorgulama sayfasına erişmek için aşağıdaki resime tıklarak T.C Kimlik No ve e-Devlet ile giriş yapınız.



Bilgilendirme: Yukarıdaki bağlantıdan e-Devlet sitesine giriş yaptıkdan sonra "Sisteme Gir" bağlantısına tıklayınız. Daha sonra "e-Devlet Şifresi" bölününü tıkladıkdan sonra "T.C. Kimlik No" ve "e-Devlet Şifrenizi" yazarak bağkur borç sorgulama panelini görüntüleyebilirsiniz.
Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Bağkur Banka Kredisi

Prim borcu bulunan Bağ-Kur'lu banka kredisiyle emekli olabilecek

Hükümetin, devlete borcu olan milyonlarca esnafı rahatlatmak için üzerinde çalıştığı 'yeniden yapılandırma yasası' Bağ-Kur borçlularını da sevindirecek. Yaşını doldurduğu halde prim borcu bulunduğu için emekli olamayan esnaf, gecikme faizi ve cezalarının büyük bölümünden kurtulacak. SGK, borçlu Bağ-Kur'luların kredi çekerek emekli olabilmesi için de bankalarla anlaşma yapacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK), Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında emeklilik bekleyenlere müjdeli bir haber geldi. Kurum Başkanı Emin Zararsız, yaşını doldurduğu halde gününü tamamlayamayan Bağ-Kurlu'ların primlerini ödemeleri halinde emekli olabileceğini açıkladı. Prim borcu, banka kredisiyle de ödenebilecek. Benzer bir uygulama 2008 yılında da yapılmış ve bu kapsama giren 178 bin Bağ-Kur'ludan 35 bini, taksitleri bağlanacak emekli maaşından kesilmek üzere anlaşmalı bankalardan prim borcu için kredi kullanmıştı.


Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Bağkur Borcum Var Muayene Olabilirmiyim

Bağkur borç sorgulama gen.tr soru cevap bölümü..

Soru : Bağkura biraz borcum var, muayene olabilirmiyim? veya ne kadar yatırırsam muayene olabilirim?

Cevap : Kural olarak 1 ay borcunuz varsa Muayene ve Tedavi hizmeti alabilirsiniz. Bu bir aydan fazla ise muayene olamazsınız.
Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

Bağkur Borç Sorgulama SGK


Bağkur Borç Sorgulama işlemleri için adımları uygulayınız.

Yeni uygulanmaya başlayan sistem ile Bağkur Borç Sorgulama modülünü kullanmak için e-Devlet Şifresine ihtiyaç vardır.

  • Sisteme Giriş yaparak bağkur borç sorgulama sayfasına erişmek için aşağıdaki resime tıklarak T.C Kimlik No ve e-Devlet ile giriş yapınız.



  • e-Devlet şifrem yok nasıl şifre alabilirim bilgi almak için tıklayınız

  • Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur’lu Eski Yılları Ödeyebilir Mi?

    Bağkur Borç Sorgulama.gen.tr güncel haberler bölümü. Bağ-Kur’lu eski yılları ödeyebilir mi?

    Torba Kanunla prim borçlarına ödeme kolaylığının sağlanacak olması, bir çok kişiyi de hizmetlerini canlandırma yoluna itiyor. Okurumuz Reşat Çınar’da, “1996-2000 yılları arasında vergi mükellefi idim, vergi borcum yok. O yıllarda Bağ-Kur’a kaydım yapılmadı. Önceden Bağ-Kur kaydım var. Torba tasarıda borçlanma imkanım var mı?” diyor.

    4.10.2000 tarihine kadar Bağ-Kur sigortalısı olması gerektiği halde, Bağ-kur kaydı yapmayanların sigortalılık hakları kaybolmuştu. Yine 1.10.2008 tarihine kadar tarihine kadar Bağ-kur sigortalısı olması gerektiği halde, Bağ-Kur kaydı yapmayanların sigortalılık hakları da 1.10.2008 tarihinden başlatılmaktadır.

    Okurumuzun 1996-2000 yıllarından önce Bağ-Kur kaydı olduğu için 1996-2000 yılları arasında vergi kaydını belgelendirdiğinde bu döneme ilişkin Bağ-Kur sigortasını ödeyebilir.
    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Esnaf Anneler Doğum Borçlanması İstiyor

    Bağkur borç sorgulama gen.tr güncel haberler bölümü.

    Doğum borçlanması 2 yıl önce SSK’lılar için getirildiğinde bir çok anneye emeklilik umudu olmuştu. Ancak aradan geçen zamanda gerek SGK uygulaması ve gerekse de annelerin bu yeni haktan yeterince haberdar olamaması nedeniyle başvurular yetersiz kaldı.

    Bu arada esnaf anneler de haklı olarak doğum borçlanması yapmak istiyor. Memur anneye, işçi anneye verilen doğum borçlanması hakkının Bağ-Kur’lu annelerden esirgenmesi de anlamsız geliyor.
    Okurumuz NACİ AVCI, “Eşim 01.05.1981-82 yılları SSK’lı çalışmış. 1995-96 yılları Bağ-Kur’lu. 27.07.2006’da doğum yaptı. Çocuk yaşıyor. 2008 yılından bu yana SSK’lı çalışıyor. Doğum borçlanması yapabilir mi?” diye soruyor.



    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur SSK Sorgulama

    Bağkur SSK Sorgulama Bağkur Borç Sorgulama.Gen.TR

    SGK Hizmet Dökümü işlemlerini 1 kasım itibariyle kendi web sitesi üzerinden kaldırarak, yeni SGK Sorgulama sayfasını e-Devlet sistemi üzerinden devam edilecektir

    SSK Hizmet Dökümü görme işlemleri için adımları uygulayınız.

  • Sisteme Giriş yaparak SSK Sorgulama ekranına direk ulaşmak için tıklayınız

  • Bilgilendirme: Yukarıdaki bağlantıdan e-Devlet sitesine giriş yaptıkdan sonra “Sisteme Gir” bağlantısına tıklayınız. Daha sonra “e-Devlet Şifresi” bölününü tıkladıkdan sonra “T.C. Kimlik No” ve “e-Devlet Şifrenizi” yazarak bağkur borç sorgulama panelini görüntüleyebilirsiniz.


    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Emeklisine Eksik Zam

    Bağkur borç sorgulama gen.tr güncel haberler bölümü.

    Başbakan Erdoğan’ın Ekim ayında SGK ve Bağ-Kur emeklileri için açıkladığı ‘zam müjdesi‘ torba tasarı Meclis’ten geçmediği için Şubat ayına kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, “Emeklilerimiz merak etmesinler, tasarı 17 Ocak’a kadar yasalaşmazsa maaşlarına geçmiş 6 aylık enflasyon oranında zam yapacağız. Ama Şubat ayında farklarıyla birlikte zamlı maaşlarını alırlar” dedi.


    EN DÜŞÜK EMEKLİLERE 60 LİRA ZAM
    Başbakan Erdoğan Ekim ayında partisinin grup toplantısında SGK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde vermişti. Maaşı en düşük emeklilere 60 lira zam açıklayan Başbakan, maaşı 1500 liranın üzerinde maaş alanlara da yüzde 4 zam yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan, “Altı aylık enflasyon daha düşük oranda çıksa dahi yüzde 4 oranında artış aynen geçerli. Bir başka ifadeyle 2011 yılının tamamında emekli aylıklarını yüzde 4 ila yüzde 21.7 oranında artırıyoruz” demişti.


    SADECE 10 LİRA ZAM ALACAKLAR
    Erdoğan, rakamsal olarak, en düşük emekli aylıklarına yıllık 80-91 lira arasında artış sağlanacağını belirtmişti. Böylece en düşük maaşı alan Bağ-kur tarım emeklilerinin ücreti 371 liradan Ocak ayında 434 liraya çıkacaktı. Ancak bu zam yetişmediği için, Bağ-Kur tarım emeklisi mevcut yasaya göre yüzde 2.7′lik enflasyon oranında sadece 10 lira zam alacak.


    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Borç Sorgulama Ekranı

    Yeni sistem ile turkiye.gov.tr'deki Bağkur Borç Sorgulama ekranı yoluyla, online olarak Bağkur Borç Sorgulaması yapabilirsiniz. Bağkur Borç Sorgulaması için, "Bağkur Borç Sorgulama" ekranına Bağkur numaranızı ve TC Kimlik No'nuzu girmeniz gerekmektedir.

    Bağkur Borç Sorgulaması için sitemizde bulunan sayfaya girerek işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Detaylı bilgiler için Bağkur Borç Sorgulama sayfasını ziyaret ediniz.

    Bilgilendirme: Turkiye.gov.tr'nin Bağkur Borç Sorgulama hizmetinden yararlanmak için en yakın PTT şubesine gidip, TC Kimlik No'nuzu bildirerek, 1 TL karşılığında "e-Devlet şifresi" almanız gerekmektedir.

    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur No Sorgulama

    Bağkur No Sorgulama işlemleri için adımları uygulayınız.

    Yeni uygulanmaya geçen sistem ile Bağkur No Sorgulama modülünü kullanmak için e-Devlet Şifresine ihtiyaç vardır.



  • Sisteme Giriş yapmak için tıklayınız

  • e-Devlet şifrem yok nasıl şifre alabilirim bilgi almak için tıklayınız


  • Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Prim Borcu Affından Yararlanma

    Bağkur borç sorgulama web.tr soru cevap bölümü...

    Soru: 2005’te Bağ-Kur’lu oldum. Aftan yararlanabilir miyim? Birkaç yıl prim ödedim. Borcum 5000 lira olmuştu. Anaparası ödenirse af olur mu?

    Cevap: Haziran 2010’dan önceki aylara ait olup, af kanununun yayımlandığı tarihe kadar tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan prim borçları aftan yararlanıyor. Af Kanunu’nun yayımlandığı tarihi takip eden ikinci ay sonuna kadar yazılı başvuruda bulunup, prim borcu aslını ve borcun vade tarihinden, kanunun yayımlandığı tarihe kadar enflasyon oranında hesaplanacak olan gecikme zammını, 4 ay içinde ödemeniz halinde, yüksek oranlı gecikme zammınızın tamamı silinecektir. Her iki ayda bir olmak üzere borcunuzu 12 ayda 6 taksitle ödemeniz halinde yüzde 5, 18 ayda 9 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 7, 24 ayda 12 taksit ödemeniz halinde yüzde 10, 36 ayda 18 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 15 gecikme faizi uygulanacaktır.

    Haziran 2010’dan önceki Bağ-Kur prim borçları aftan yararlanır.
    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur İsteğe Bağlı Sorgulama

    Bağkur İsteğe Bağlı Sorgulama

    Genel bilgi : Kanunun yürürlük tarihinden önce SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi olarak isteğe bağlı sigortaya devam edenler, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın 5510 sayılı Kanun kapsamında isteğe bağlı sigortalılıkları devam ettirilecek ve bunların 5510 sayılı Kanundan sonraki sigortalılıkları kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar (4/b sigortalıları) statüsünde değerlendirilecekti.

    Sorgulama :

    Sisteme Giriş yaparak Bağkur İsteğe Bağlı Sorgulama ekranına direk ulaşmak için tıklayınız

    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Borç Sorgulama İsimden

    Bağkur Borç Sorgulama


    Bağkur Borç Sorgulama İsimden

    Eski sistem ile Bağkur Borç Sorgulama işlemlerinizi isim ve soyad bilgileri üzerinden yapılabilmekteydi. Şimdi ise T.C Kimlik bilgileriniz ve size özem şifre ile bağkur borç sorgulama işlemlemleri yapılabilmektedir

    2010 Kasım ayında uygulamaya geçen e-Devlet Şifresi ile SGK, BAĞKUR vs kurumların sorgulama işlemleri www.turkiye.gov.tradresi üzerinden gerçekleşiyor.

    Bağkur Borç Sorgulama İşlemleri için adımları uygulayınız.

    Bağkur borç sorgulama sayfasına erişmek için aşağıdaki resime tıklarak T.C Kimlik No ve e-Devlet ile giriş yapınız.


    Bilgilendirme: Yukarıdaki bağlantıdan e-Devlet sitesine giriş yaptıkdan sonra "Sisteme Gir" bağlantısına tıklayınız. Daha sonra "e-Devlet Şifresi" bölününü tıkladıkdan sonra "T.C. Kimlik No" ve "e-Devlet Şifrenizi" yazarak bağkur borç sorgulama panelini görüntüleyebilirsiniz.

    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    E-devlet Şifresi Veren PTT Şubeleri

    Bağkur borç sorgulama ve diğer sorgulama işlemleri için e-devlet şifresinine ihtiyacınız vardır.

    E-Devlet şifrenizi Nereden Alabilirsiniz ?

    Bu hizmet, girilen adrese en yakın PTT işyerlerini görüntülenmesini sağlar.

    PTT şubesini öğrenmek için tıklayınız.

    Not: Sorgulama işlemi yaparken "Sadece e-devlet şifresi dağıtan şubeleri listele" şeçimini tıklamayı unutmayın.

    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Emekli Aylığı Kesintileri



    Bağkur Emekli Aylığı Kesintileri alma işlemleri...

    Bağkur Emekli Aylığı Kesintileri alma işlemleri artık e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

  • Sisteme Giriş yaparak Bağkur Emekli Aylığı Kesintileri sayfasına direk erişmek için tıklayınız

  • e-Devlet şifrem yok nasıl şifre alabilirim bilgi almak için tıklayınız

  • Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Borcu Yoktur

    Bağkur Borcu Yoktur Yazısı, Belgesi

    www.turkiye.gov.tr Nedir ?

    Bireylerin her türlü kişisel bilgilerini kontrol edebilecekleri, devletin güvenliği artırmak ve veri bütünlüğü sağlamak amacıyla kurduğu e-devlet sistemidir.

    Kasım ayına kadar müessese sahipleri Bağ-Kur borç yazılarını ve emekliler Sosyal Güvenlik Destek Primi yazılarını Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web sayfasından alabiliyorlardı. Bundan sonra buna benzer bir çok işlem www.turkiye.gov.tr sayfasından şifre kullanılarak yapılabilecektir.Ekim ayı reçetelerinde bağkur prim borcu yoktur belgesi aranmayacak daha sonraki ay optisyenlik müesseseleri tarafından kuruma teslim edilecektir.
    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Borcu Nasıl Silinir

    Bağkur borç sorgulama gen.tr soru cevap bölümüne yöneltilen soru.

    Soru: 1989-1991 yılları arasında vergi mükellefiydim. O yılların BağKur prim borcunu vergi mükellefi olduğum halde ödeyemedim. Hiç bir kuruma da 2004 yılına kadar prim ödemem olmadı. 2004 yılında tekrar vergi mükellefi oldum ve BağKur kaydımı yaptırdım. 2004 yılından itibaren ödemelerimi düzenli yaptım. Yeni çıkan yasaya göre 1989-91 yılları arasındaki döneme ödeme yapabilir miyim? Ödeme yaparsam, emeklilik yaşımda ve emeklilik gün sayımda ne gibi avantajlarım olur?

    Cevap: 1989-1991 yılları arasında BağKura kayıt ve tescil yaptırmadığınız anlaşılıyor. BağKura kanuni süresi içinde kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılığı 4 Ekim 2000 tarihinden itibaren başlatılmaktadır. 1989-1991 yıllarında kayıt yaptırıp da hiç prim ödememiş olsaydınız, yeni çıkan ödemem kolaylığı yasasından yararlanarak borcunuzu ödeyip, günlerinizi kazanmanız mümkün olurdu.
    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur 5 Yılık Borç Silme

    Bağ-Kur’a beş yıldan fazla borç ödenmeyebilir

    Yaklaşık bir yıl önce 5458 sayılı Kanunla sosyal güvenlik prim borçları taksitlendirilmişti. Söz konusu kanun, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının taksitlendirilmesine yönelik düzenlemeler içermekle birlikte, 1479 sayılı Kanuna bir madde ekleyerek Bağ-Kur sigorta borçlarıyla ilgili yeni bir düzenleme getirmiştir.
    1479 sayılı Kanunun ek 19’uncu maddesi oldukça ayrıntılı bir açıklama içermektedir. Kanun maddesini olduğu gibi yazmak yerine, özde ne anlatılmak istediğine bakacağız. 5458 sayılı Kanunun Bağ-Kur’a beş yıldan fazla borcu olanlarla ilgili bu maddesi bir yıldan fazla bir süredir yürürlükte olmasına rağmen, genelgesi çıkarılmadığı için uygulanamamıştır. Geçtiğimiz hafta içinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yayınladığı bir genelgeyle Bağ-Kur’a beş yıldan fazla bir süreyle borcu olan vatandaşların izleyecekleri yol ile Kurumun yapacağı işlemlere açıklık getirdi.

    Eski borçlara üç ay ödeme süresi

    Bağ-Kur’a veya Tarım Bağ-Kur Sigortalılığına kayıt ve tescil yapılan sigortalıların beş yıl ve daha fazla borcunun bulunması halinde, Kurum öncelikle sigortalıya borcunu üç ay içinde ödemesi için yazılı talimat gönderecek. Sigortalı, Kurumun tebligatında belirttiği süre (üç ay) içinde prim borcunu öderse, geriye dönük olarak sigortalılık hizmetlerini kazanacak.


    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur'luya İndirim Yok

    Bağkur borç sorgulama gen.tr güncel haberler

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bağ-Kur primini zamanında ödeyen işverene indirim yapılması konusunda bir çalışmanın olmadığını bildirdi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün, SSK primini zamanında ödeyen işverene uygulanan yüzde 5 indirimin, Bağ-Kur primini zamanında ödeyen işverene de uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki soru önergesini yanıtladı.

    Bakan Dinçer'in verdiği yanıt, Bağ-Kur primini zamanında ödeyen işverene indirim yapılması konusunda bir çalışmanın olmadığını ortaya koydu.

    "BAĞ-KUR'LUYA (4/b) UYGULANMIYOR"

    5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun, "Prim Oranları ve Devlet Katkısı" başlıklı 81. maddesine 2008 yılında eklenen düzenlemeyi hatırlatan Çalışma Bakanı, şöyle dedi:

    "5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalıların 5 puanlık indiriminden yararlanabileceğine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.


    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Toplu Ödeme Var Mı

    Bağkur borç sorgulama gen.tr soru cevap bölümü

    Soru: 20.02.1955 doğumluyum. Bugüne kadar hiçbir sosyal güvenlik kurumuna kaydım, girişim, ödemem olmadı. Sorum şudur: Bundan sonrası için ne yapabilirim? Bağ-Kur, Tarım Bağ-Kur’u veya isteğe bağlı sigorta kapsamına girebilir miyim veya bunlardan herhangi birinde toplu ödeme yapabilir miyim? Eğer bu mümkünse, hangisinden en kısa sürede sonuç alabilirim? Bu konuda tavsiyeniz nedir?

    Cevap: Sosyal Güvenlik Sistemi’nde toplu ödeme, geriye dönük borçlanma yoktur. Sigorta girişiniz olmadığı için doğum borçlanması da yapamazsınız. Sigortada isteğe bağlı yoktur, Bağ-Kur’da var. Bağ-Kur’a isteğe bağlı 15 yıl=5400 gün prim öderseniz, Bağ-Kur’dan Kısmi Emekli Aylığı alabilirsiniz
    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

    Bağkur Basamak Sistemi

    Bağ-kur da basamak sistemi kalktı. Buna göre 2010 yılında Bağ-kur'luların (4/b ye tabi sigortalıların) ödeyecekleri en az ve en çok prim miktarları.

    Bağkur borç sorgulama . gen.tr bilgilendirme servisi :Bağ-Kur 'da basamak kalktı. Ödenecek yeni tutarlar burda.
    4/b kapsamında sigortalı olanlar (bağkurlular) prime esas kazancın aylık alt veüst sınırı arasında beyan edecekleri prime esas kazançları üzerinden (Bildirilen gelir) % 33,5 ile %39 oranında prim ödeyeceklerdir.

    01.01.2010 -30.06.2010 dönemi için 4/b kapsamında sigortalı olanların (bağkurluların) ödeyecekleri en az ve en çok prim miktarları

    Bağ-Kur da basamak kalktı. Ödenecek yeni tutarlar burda.


    01.07.2010 -31.12.2010 dönemi için 4/b kapsamında sigortalı olanların (bağkurluların) ödeyecekleri en az ve en çok prim miktarları
    Bağ-Kur da basamak kalktı. Ödenecek yeni tutarlar burda.

    Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder