300 Bin Kişiye Emeklilik İmkanı

Bağkur borç sorgulama gen.tr güncel haberler bölümü, bağkur kredi çekerek emeklilik

5 yıl boyunca primlerini ödememiş olan 300 bin civarındaki kişi, Ziraat Bankası'ndan çekecekleri krediyle emeklilik imkanı bulacak. Yine bankaya yatan emeklilik maaşıyla da kredi borcu otomatik ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, dün prim yapılandırmasına yönelik olarak basın toplantısı düzenledi. Zararsız, SGK'nın, 30 Kasım 2010 itibarıyla ödenmeyen prim, kira, isteğe bağlı sigortalık primi, idari para cezaları gibi her türlü alacağını, gecikme faiz ve cezalarını silerek yeniden yapılandıracaklarını belirterek, bu alacakların enflasyon oranı ile güncellenerek, 18 taksit ile 36 ayda ödenebileceğini kaydetti. Zararsız, taksitle ödenecek tutarlarda, vade farkı da ekleneceğini belirtirken, alacakların kredi kartıyla da taksitle ödenebileceğine dikkat çekti. Zararsız, kartla ödemede, prim borcunun kart hesabına kaydedilerek kredi kartı taksiti öder gibi ödeneceğini aktardı. Zararsız, 'Taksitler, bir ay prim bir ay vergi olmak üzere, iki aylık dönemlerde ödenecek. İdari para cezalarının yüzde 50'si silinecek. 100 TL ve altındaki alacaklardan da vazgeçilecek. Vazgeçilen alacağımız 10 milyon TL' diye konuştu.

2 MAYIS'I GEÇİRMEYİN
Zararsız, yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 2 Mayıs'a kadar başvurması gerektiğine dikkat çekerek, 'Bakanlar Kurulu'nun bu süreyi 1 ay uzatma hakkı var ama bu süre kullanılmayabilir. O nedenle borçlular 2 Mayıs'ı geçirmesin. Müracaat etmek demek hemen parayı yatırmak demek değil. Ödeme işlemi sonra yapılacak. O nedenle gecikmeden başvurun. Yapılandırmadan mahrum kalırsınız' uyarısında bulundu.

MAAŞTAN OTOMATİK DÜŞECEK
ZARARSIZ, primlerini 5 yıl ödemeyip sigortalılık süresi durdurulanlara da imkan tanıdıklarını kaydederken, 'Daha çok Bağkur'lu olan bu kişiler, bu primlerini ödeyip aktif sigortalı olacak. Hatta yaşlılık aylığı için şartları karşılayanlar emeklilik hakkını da elde edecek. Prim borçlarının ödenmesi için Ziraat Bankası ile protokol imzalayacağız. Bankadan kredi çekerek borçlarını ödeyenler, emekli olabilecek. Çekilecek kredi ile borç tek seferde kapatılacak, kredi borcu da emeklilik maaşından otomatik ödenecek' dedi. Zararsız, bu şekilde emekli olma imkanı bulunan 300 bin kişi bulunduğunu söyledi. Zararsız, sağlık hizmetlerinden de ilk taksitten itibaren yararlanılacağını bildirdi.




2 DEFALIK HAKKINIZ VAR
Zararsız ilk taksit ödemesinin en geç 30 Haziran'a kadar yapılmasını da isterken, müracaat ile ödeme arasında geçen sürede de faiz işletilmeyeceğini bildirdi. Zararsız, borçluların 2 defa taksitlerini eksik yatırma ya da yatırmama hakkı olduğunu ancak 2'den fazla tekrarlanırsa yapılandırmanın bozulacağını söyledi. Zararsız, taksitlerin yüzde 10 oranında eksik yatırılma imkanı da bulunduğunu aktardı. Zararsız, borçluların, kuruma gelmeden toplam borçlarını internetten de öğrenebileceğini söyledi.

2 MİLYON KİŞİYE MEKTUP
ZARARSIZ, 2008 yılı ve önceki dönemlerde gerçekleştirilen yapılandırmalara katılan ancak borcunu ödemeyen kişi ve kurumların da önceki yapılandırmalarını tekrar devreye sokabileceklerini kaydederken, koşullarını uygun bulanların ise bu yapılandırmayla borçlarını ödeyebileceğini aktardı. Zararsız, borcu 100 bin TL ve üzeri olan 22.5 bin işverene kendi imzası ile borç mektubu göndereceklerini de belirtirken, 30 milyon 790 bin kişinin SGK'ya borcu olduğunu, bin TL ve üzeri borcu olan kişi sayısının da 2 milyon 39 bin olacağını aktardı.
Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

2 yorum:

Adsız dedi ki...

1958 doğumluyum 1986 dan bakurum var hiç yatırmadım bu aftan emekli olabilirmiyim banka kıredisiyle emekli olabilirmiyim

Adsız dedi ki...

ben 01.011956 dogumluyum 1995 bagkur girişim var nezaman emekli olurum teşekkürler

Yorum Gönder