Bağkur'a Borcu Olanlara Fırsat

Bağkur Borç Sorgulama gen.tr güncel haberler servisi

Şubat ayında yürürlüğe giren ve kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 Sayılı Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması kanunu kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların ödenmesine getirilen kolaylıklar Aliağa İş dünyasına anlatıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Merkez Müdürlüğü ve Aliağa Ticaret Odası (ALTO) İşbirliğinde Aliağa’daki ticaret erbabı, esnaf, SMMM ve iş dünyasına yönelik “6111 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı kanunda yapılan değişiklikler ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması” konulu seminer düzenlendi.

Aliağa İş Dünyası SGK Yapılandırma Seminerinde Buluştu
SGK İzmir İl Müdürlüğü Eğitim Birimi Uzmanları Ufuk Akpınar ve Hüseyin Çağkan, Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda Oda üyelerine yasadan nasıl yararlanacakları hakkında sunum eşliğinde kapsamlı bilgi verdi.

Seminerin açış konuşmasını yapan SGK Aliağa Merkez Müdürü Bilgin Bilgili, prim borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen kişi ve kuruluşların en geç 2 Mayıs 2011 tarihine kadar başvuru yapması gerektiğini belirtti. Bilgili, prim asıllarının tamamının alınacağını, gecikme faizi ve gecikme zammı yerine enflasyon oranına göre belirlenen bir güncelleme yapılacağını ifade etti.

SGK’NIN Tüm Alacakları Yapılandırma Kapsamında
Borçlulara sunulan imkânlar ve ödeme koşulları hakkında bilgi veren Bilgili, SGK’nın tüm alacaklarının kanun kapsamında yapılandırmaya girdiğini kaydetti. Bilgili, “Esnaf ve ticaret erbabımızla tüm vatandaşlarımızı rahatlatacak önemli bir yapılandırma sürecindeyiz. Ticaret erbabımız ve Esnafımızı, SGK’ya olan borçlarını ödemeleri için son başvuru süresi olan 2 Mayıs'a kadar kurumumuza bekliyoruz.” dedi.



SGK Aliağa Merkez Müdürlüğü’ne 733 Başvuru
SGK Aliağa Merkez Müdürü Bilgin Bilgili, Torba Yasa kapsamında yapılandırmadan yararlanmak için 733 kişi ve kuruluşun başvuruda bulunduğunu ifade ederek, başvurularla 1 Milyon 496 bin TL tutarında tahsilât yapıldığını açıkladı. Bilgili, “Yasa kapsamında SGK Aliağa Merkez Müdürlüğümüze 351’i işveren, 382’si Bağkurlu olmak üzere 733 başvuru yapıldı. Bu başvurularla işverenlerden 1 Milyon 168 bin, Bağkurlulardan 327 bin olmak üzere toplam 1 Milyon 496 bin Tl tutarında 6111 sayılı yasa kapsamında tahsilat yapıldı” dedi.

Aliağa Ticaret Odası’ndan Üyelerine Çağrı: 2 Mayıs’ı Beklemeyin!
Öte yandan, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, oda üyelerine çağrıda bulunarak, yapılandırmada son tarih olan 2 Mayıs’ın beklenmeden, Sigorta borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularının yapılmasını istedi.

Saka, “6111 Sayılı yasa ile İş dünyamızın ve vatandaşlarımızın Kamu Kurumlarına olan borçlarına yapılandırma fırsatı geldi. Özellikle Sigorta primleriyle ilgili uzun yıllara dayanan sıkıntıların aşılması için yapılandırma süreci bir fırsat sunuyor. 7’den 70’e toplumda herkesi yakından ilgilendiren ve kangren haline dönüşmüş sigorta borçlarıyla ilgili tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın SGK’ya biran önce başvuruda bulunmalarını rica ediyoruz” dedi.
Konu ile ilgili yorum yazabilirsiniz... Yorum Gönder

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hizmeti dolupta emekli olamayan kaç kişi bulunuyor bunların tespitini emekli dernekler niye mahkemeye baş vurmıyor teşekürler emekli dernekleri nesip

mehmet güler dedi ki...

merhaba 2008 yılında bağkura emeklilik için baş vurdum yaş itibariyla hakettiğim ama borcumun olduğunu söylediler sorgulattırdığımda 21.356.00 tl borcum olduğunu öğrendim ödeme imkanımın olmadıgından faiz işlememesi için dondurdum şu an torba yasasından yararlanmak için baş vurdum borçumun 63.642.29 tl olduğunu söylediler benim daha önce dondurmuş olmamın bir anlamı borcumun daha fazla faize maruz kalmaması amaçlı olduğu yönündeydi şimdiki rakamı görünce biz emekli olacakları daha fazla zora sokulduğumuzu düşünüyorum sizce böyle birşey olabilirmi yoksa bir yanlışlıkmı yapıldı onu öğrenmek istiyorum benim sorumu hemen cevaplarsanız sevinirim saygılarımla

Yorum Gönder